LÄHETÄ ILMOITUKSET TULOREKISTERIIN AUTOMAATTISESTI TIETOSUUNTA PALKANLASKENTAOHJELMAN AVULLAMitä yrityksen pitää tehdä?

Yritykset ja tilitoimistot ilmoittavat palkat ja verot tulorekisteriin ajantasaisena palkanmaksun jälkeen.

Automaattinen lähettäminen

Tiedot voi lähettää tulorekisteriin Tietosuunnan teknisen rajapinnan avulla. Katso ohje

Manuaalinen lähettäminen

Yrityksen vastuuhenkilö voi tallentaa ja lähettää palkkatietoilmoituksia verottajan sähköiseessä palvelussa. Vastuuhenkilö voi antaa valtuutuksia muille yrityksen työntekijöille osoitteessa: https://www.suomi.fi/valtuudet-tunnistaudu/

Tulorekisteri käynnistyy 1.1.2019

Palkkatietoilmoitukset lähetetään tulorekisteriin 1.1.2019 alkaen palkanlaskentaohjelmasta. Poikkeustapauksessa palkkatietoilmoitukset voi lähettää manuaalisesti verottajan sähköisessä palvelussa.

Vuosi-ilmoitus vuodelta 2018

Viimeiset vuosi-ilmoitukset vuodelta 2018 lähetetään tammikuussa 2019 verottajalle. Ilmoitukset voi muodostaa Tietosuunnan palkanlaskentaohjelmassa kuten ennenkin ja ne voi lähettää verottajalle ilmoitin.fi -palvelussa.

Automaattinen lähettäminen / Tekninen rajapinta - varmenne

Tiedot voi lähettää tulorekisteriin Tietosuunnan teknisen rajapinnan avulla. Lähetystä varten tarvitaan varmenne. Varmennetta haetaan marraskuun alusta alkaen tulorekisteri.fi palvelussa.

Kun varmenteet on haettu yritys lähettää ilmoitukset tulorekisteriin Tietosuunnan palkanlaskentaohjelmasta. Sen lisäksi yritys voi käyttää verottajan manuaalista sähköistä palvelua ilmoitusten lähettämiseen poikkeustapauksissa.

Varmenteen hakeminen

Hae varmenne osoitteesta https://www.vero.fi/tulorekisteri

Huom: Klikkaa varmenteen hakemiseen tulorekisterin sivulla ylhäältä kohdasta "Kirjaudu sisään"

Varmenteen hakeminen - ohje

Verottajan ohjevideo: Miten teen hakemuksen teknisen rajapinnan käyttöönottamiseksi.

Ilmoita varmennehakemuksessa seuraavan kuvan mukaisesti käytettävä kanava: Merkitse kohdassa "Kanavat" ruksi kohtaan "Reaaliaikainen Web Service rajapinta".

Merkitse omat yhteystietosi kohtaan: Varmenteen tekninen yhteyshenkilö.

Kun olet saanuut tulorekisteristä siirtoavaimen ja salasanan, niin voit viimeistellä varmenteen hakemisen Tietosuunnan palkanlaskentaohjelmassa kohdassa: "Tulorekisteri" - "Varmenteen hakeminen".

Ko. kohdassa on näkyvissä palkanlaskentaohjelman yhtiön nimi ja y-tunnus. Merkitse siirtoavain (transfer id) ja salasana ja klikkaa Ok. Tällöin ohjelma luo varmenteet ja voit 1.1.2019 alkaen lähettää tiedot tulorekisteriin suoraan ohjelmasta.

HUOM: Palkanlaskentaohjelmaan em. varmenteen hakutoiminta tulee näkyviin päivityksessä joka on asennettavissa automaattisesti ohjelmasta käsin. Kyseinen ohjelman päivitys on saatavana 7.11.2018 alkaen. Voit sitä ennen jo marraskuun alkupäivinä tehdä varmennehakemuksen edellä kuvatulla tavalla tulorekisterin sivulla.


© Tietosuunta Oy 2018