Saapuvat ja lähtevät maksut


Laskutus Merkitse laskuttajan IBAN ja BIC ja merkitse asiakkaiden IBAN ja BIC, jos käytät verkkolaskutusta. Laskuttajan IBAN ja BIC tunnukset tulevat laskulomakkeelle ja verkkolaskuihin.
Vaihda yhtiötiedoissa uudet IBAN ja BIC tiedot myös laskulle tulostuviin lisätietokenttiin - kentät "Lisätiedot1",....
Laskutusohjelmaan voidaan kirjata maksut pankin toimittamasta xml-aineistosta. Aineistotyyppi on ISO20020 camt.054, jolla pankki lähettää tapahtumatiedot tilinomistajalle. Sovi tiedoston käyttöönotosta pankkisi kanssa.
Maksujen kirjauksen käyttöönotto: Määrittele tiedostonimen tunnukseksi xml kohdassa "Asetukset" / "Maksumäärittelyjen tallennus". Kirjoita kohtaan "Tiedostonimi" esim. C:\saapuneet_maksut\*.XML. Maksujen kirjaus: Valitse kohta "Maksut" / "Maksujen kirjaus luettelosta". Näytölle tulee luettelo edellä määritellyssä kansiossa olevista xml -tiedostoista. Valitse camt.054 tyyppinen tiedosto, niin ohjelma hakee tiedostosta saapuneet maksutapahtumat ja näyttää ne kirjaustaulukossa. Klikkaa "Kirjaa tapahtumat" niin ohjelma kirjaa maksut ja näyttää kirjaustilanteen riveittäin.
Finvoice-verkkolasku: Verkkolaskuun voi merkitä erikseen laskuttajan verkkolaskuosoitteen ja välittäjän. Tietoa tarvitaan, jos verkkolaskuosoite on eri kuin laskuttajan IBAN ja välittäjän tunnus on eri kuin laskuttajan pankkitunnus BIC.
Ostoreskontra Ostoreskontrassa voidaan muodostaa maksut xml-maksutiedostona. Maksut voivat olla viitteellisiä, viestillisiä tai veroja. Veroissa voi olla sekä viite että viesti.
Maksuaineiston käyttöönotto: Määrittele yrityksen pankkitilien IBAN ja BIC -tunnukset kohdassa "Asetukset" / "Maksumäärittelyjen tallennus" ja määrittele samassa kohdassa tiedoston tunnukseksi xml. Kirjoita kohtaan "Tiedostonimi" esim. C:\lahtevat_maksut\Ostolaskut.XML.
Maksuaineiston muodostus: Valitse kohta "Maksut" / "Laskujen maksaminen (SEPA)". Näytölle tulee luettelo maksamattomista laskuista. Valitse maksettavat laskut ja klikkaa "Maksa laskut" painiketta, niin ohjelma muodostaa maksuaineiston ja kirjaa maksut ostoreskontraan.
Lähetä maksutiedosto pankkiohjelmalla maksettavaksi.
Kirjanpito Kirjanpidossa voidaan kirjata tapahtumat konekieliseltä tiliotteelta (TITO-tiedostomuoto).
Palkanlaskenta Palkanlaskennassa voidaan muodstaa maksut xml-maksutiedostona.
Palkanmaksuaineiston käyttöönotto: Määrittele palkanmaksutilin IBAN ja BIC -tunnukset kohdassa "Perustiedot" / "Yhtiötietojen ylläpito" ja määrittele vastaavasti palkansaajien IBAN ja BIC -tunnukset.
Valitse kohta "Tiedonsiirto" / "Maksuaineiston luonti (SEPA)" ja määrittele tiedoston tunnukseksi xml. Kirjoita kohtaan "Tiedostonimi" esim. C:\maksettavat_palkat\Palkat.XML ja ruksaa kohta "Lisää tiedoston nimeen päiväys (vvkkpp)"
Palkanmaksuaineiston muodostus: Valitse palkanmaksupäivä ja klikkaa "Tallenna xml-maksutiedosto" -painiketta. Ohjelma näyttää maksupäivän palkat ja muodostaa xml-palkkatiedoston.
Lähetä palkanmaksuaineisto (tiedosto) pankkiohjelmalla maksettavaksi.
Vesilaskutus Katso Laskutus ja myyntireskontraohjelman ohjeesta.
Sopimuslaskutus Katso Laskutus ja myyntireskontraohjelman ohjeesta.
Jäsenrekisteri Katso Laskutus ja myyntireskontraohjelman ohjeesta.

Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen ja viestien kohdentamiseen. Lisätietoja - evästekäytäntö