Asennusohje

Virustorjunta- ja tietoturvaohjelmia koskeva huomautus:

Virustorjunta ja tietoturvaohjelma voi ilmoittaa, että ohjelmassa on tietoturvariski ja voi estää ohjelman asentamisen ja käytön, vaikka riskiä ei olisikaan. Käyttäjän pitää erikseen sallia ohjelman toiminta tietoturvaohjelman ohjeen mukaisesti.

Esimerkkejä virustorjunta- ja tietoturvaohjelmista, jotka voivat estää minkä tahansa Windows ohjelman sekä myös Tietosuunta ohjelman asennuksen ja toiminnan: AdAware, Avast, AVG, Bitdefender, Bullguard, CA, Comodo, F-Secure, Kaspersky, McAfee, Norton, Panda, Trend Micro, Webroot, Zone Alarm,...

Asennus Microsoft Edge ja Internet Explorer selaimella
Asennus Mozilla Firefox -selaimella
Asennus Google Chrome selaimella


Asennus Edge ja IE selaimella

Asennuksessa voi tulla erilaisia viestejä riippuen Internet Explorer -versiosta.

Klikkaa ohjelman nimeä. Internet Explorer -selaimen alaosaan tulee seuraava teksti ja painikkeet:

Tässä ikkunassa voi olla myös teksti: "Haluatko suorittaa tiedoston setup.exe (koko 17,4 Mt) sijainnista www.tietosuunta.com"

Klikkaa Suorita. Selain lataa ohjelman. Käyttäjälle voi tulla varoitusviestejä, joista voi jatkaa "Jatka" tai vastaavalla painikkeella.

Asennus käynnistyy kun uudelleen valitaan "Suorita" tai "Suorita joka tapauksessa". Jos selaimen alaosassa ei näy em. kohtaa, niin klikkaa vastaavaa kohtaa, josta pääset asennukseen.

Kun asennusohjelma käynnistyy, niin näytölle tulee Tietosuunta asennusohjelman pääikkuna.

Tässä vaiheessa Tietosuunta ohjelmien asennusohjelma on käynnistynyt omalla koneellasi ja voit jatkaa asennusta näytölle tulevien ohjeiden mukaisesti.Asennus Firefox -selaimella

Klikkaa ohjelman nimeä. Näytölle tulee viesti "Olet avaamassa tiedostoa" sekä painikkeet "Tallenna tiedosto" ja "Peruuta".

Klikkaa "Tallenna tiedosto". Tiedosto latautuu ja tallentuu omalle koneelle. Kun tiedosto on tallentunut, niin valitse tiedosto joko selainikkunan alaosasta kaksoisklikkauksella tai Firefox -selaimen valikosta ylhäältä kohdasta "Työkalut" - "Lataukset".

Näytölle tulee ilmoitus: "Haluatko suorittaa tämän tiedoston?"

Klikkaa Suorita, niin asennusohjelma käynnistyy ja näytölle tulee Tietosuunta asennusohjelman pääikkuna.

Tässä vaiheessa Tietosuunta ohjelmien asennusohjelma on käynnistynyt omalla koneellasi ja voit jatkaa asennusta näytölle tulevien ohjeiden mukaisesti.Asennus Chrome selaimella

Klikkaa ohjelman nimeä. Chrome -selain lataa asennustiedoston.

Selainikkunan alaosaan tulee näkyviin latauksen eteneminen. Kun lataus on valmis, niin samassa kohdassa näkyy asennusohjelman nimi.

Klikkaa ladatun ohjelman nimeä, niin asennus käynnistyy. Näytölle tulee ilmoitus: "Haluatko suorittaa tämän tiedoston?"

Klikkaa Suorita, niin asennusohjelma käynnistyy ja näytölle tulee Tietosuunta asennusohjelman pääikkuna.

Tässä vaiheessa Tietosuunta ohjelmien asennusohjelma on käynnistynyt omalla koneellasi ja voit jatkaa asennusta näytölle tulevien ohjeiden mukaisesti.