Mikä on Tietosuunta?

Tietosuunta Oy

Olemme on kotimainen ohjelmistotalo ja perheyritys, joka toimittaa taloushallinnon ohjelmia pk-yrityksille laskutukseen, palkanlaskentaan, kirjanpitoon ja ostolaskujen käsittelyyn.


Ohjelmat palveluna

Tarjoamme ohjelmat pk-yrityksen taloushallinon hoitoon yhdellä edullisella kk-maksulla.

Pienille ja keskisuurille

Olemme erityisen vahvoja pienissä ja keskisuurissa yrityksissä ja tilitoimistoissa. Ohjelmat soveltuvat pienille ja aloittaville yrityksille ja suuremmille noin 50 työntekijän yrityskokoon saakka.


Tietoa Tietosuunnan historiasta, toiminnasta ja palveluista

Tiedot antoi Tietosuunta Oy:n toinen perustajaosakas ja ohjelmoija Seppo Tossavainen, 11.10.2021

Tietosuunta on perheyritys. Yritys syntyi 1980 -luvulla, kun IBM julkaisi mikrotietokoneen. Kone soveltui pienyrityksille ja henkilökohtaiseen käyttöön, Mutta ohjelmia ei juuri ollut.

Olin opiskellut tietojenkäsittelyä Jyväskylän yliopistossa. Kun olin toimistotyössä, huomasin usein, että työtä voi nopeuttaa ja helpottaa tietokoneen avulla. Mutta koska valmiita ohjelmia ei ollut, suunnittelin ja koodasin ohjelmat itse.

Ensimmäinen yrityskäyttöön soveltuva ohjelmani oli kirjanpito. Se oli erittäin helppokäyttöinen ja nopea ja vähensi kirjanpitäjän työmäärää murto-osaan entisestä.

Koska koodaus vaati runsaasti aikaa ja työtä, toteutin seuraavaksi tiedonhallintaohjelman. Sen jalkeen ohjelmien koodaaminen oli helpompaa. Toimivan tiedonhallintajärjestelmän avulla toteutin muut yritysohjelmat, esimerkiksi laskutus- ja palkanlaskentaohjelmat.

Tietosuunta Oy syntyi vuonna 1989, kun ohjelmointityö vei lopulta kaiken ajan ja siirryin palkkatyöstä yrittäjäksi. Perustimme Tietosuunta Oy:n yhdessä puolisoni Marialiisa Tossavaisen kanssa. Marialiisa on toiminut päätyössään opettajana ja välillä hoitanut osa-aikaisesti ja kokoaikaisesti Tietosuunnan asiakasviestintää ja on julkaissut asiakasuutisia.

Tietosuunta Oy toimitti alkuvaiheessa 1980 ja 1990-luvun vaihteessa yrityksille tietokoneet ja taloushallinnon ohjelmat kokonaispakettina. Toimitus käsitti tietokoneiden ja ohjelmien asennuksen sekä henkilökohtaisen opastuksen yrityksissä. Tietokoneiden toimituksista luovuttiin 1990 luvun puolivälissä. 2000 -luvulla ohjelmat on toimitettu yrityksiin aluksi levykkeillä postitse ja sen jälkeen pääasiassa netin välityksellä.

Tällä hetkellä Tietosuunta ohjelmien maksullisia versioita käyttää noin 800 pienyritystä ja tilitoimistoa. Lisäksi pieneen toimintaa soveltuvaa ilmaista miniversiota käyttää parituhatta yritystä.


Luotettava kumppani

Tietosuunnan liikevaihto ja kannattavuus on kasvanut tasaisesti. Kannattava liiketoiminta mahdollistaa jatkuvan kehitystyön ja sen, että Tietosuunta on luotettava ohjelmistotoimittaja myös jatkossa.


Tietosuunta kuuluu Suomen vahvimpiin Asiakastiedon luokituksessa.


Tietosuunta on rekisteröity luotettavaksi kumppaniksi Vastuugroupin palvelussa

VastuuGroup - Luotettava Kumppani

Yhteistyökumppaneita, palvelutoimittajia

Apix Messaging

 • Tietosuunta Oy:n ohjelmat on integroitu Apix -verkkolaskujärjestelmään
 • Apixin älykäs verkkolaskutus perustuu automaattiseen reititykseen. Tämä tekee verkkolaskutuksesta helppoa ja virheetöntä. Apix reitittää myyntilaskut automaattisesti joko verkkolaskuina tai paperilaskuina. Laskut lähtevät asiakkaalle siten aina oikeassa, halutussa muodossa.
 • Automaattinen reititys parantaa laskutuksen virheettömyyttä. Apix tunnistaa laskun vastaanottajan Y-tunnuksen perusteella ja käyttää reitityksessä vahvistettua, ajan tasalla olevaa verkkolaskuosoitetta. Monimutkaisten verkkolaskuosoitteiden syöttämistä laskutusjärjestelmään ja tietojen ylläpitoa ei tarvita.
 • Apix Messaging - nettisivut: apix.fi
 • Huom: Kun asiakas ottaa käyttöön Tietosuunta ohjelmat, niin käytettävissä on Apix -järjestelmä ohjelman sisäisenä palveluna. Erillistä Apix -sopimusta ei tarvita. Apix -palvelu sisältyy Tietosuunnan ohjelmien edulliseen kk-maksulliseen palveluun. Laskujen lähetyksestä ja vastaanotosta peritään laskukohtainen maksu, joka on markkinoiden edullisimpia.

Route-Tracker RTPro

 • RTPro tarjoaa sähköisen ajopäiväkirjan henkilöautoihin sekä ajoneuvojen ja työkoneiden ajantasaisen GPS paikannuksen.
 • Paikannusjäjestelmässä koko ajoneuvokalustoa voi seurata yhtäaikaa ajantasaisena kärtalla.
 • Tietosuunta Oy on kehittänyt Route-Tracker RTPro paikannusjärjestelmän. Paikannuspalvelu on eriytetty omaksi osakeyhtiöksi vuonna 2012
 • Katso lisää: Ajopäiväkirja ja ajoneuvopaikannus - route-tracker.com

KX-Treeshears

 • KX-Treeshears Oy kehittää ja valmistaa modulirakenteista energiapuukouraa kaivinkoneisiin. KX-Energiapuukouran kaikki osat ovat vaihdettavissa. Uuden modulirakenteen takia KX-Energiapuukoura on erittäin pitkäikäinen, taloudellinen ja tehokas.
 • KX-Energiapuukouran kehittämisestä vastaa RTPro Oy:n toinen perustajaosakas Kimmo Tossavainen.
 • Katso lisää: Energiapuukoura - kx-treeshears.com